http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Roşii umplute cu ciuperci (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 rosii mijlocii, 200 g ciuperci, un pahar cu smantana, verdeata tocata, un galbenus, doua linguri cu unt, zeama de lamaie, sare si piper macinat, dupa gust, praf de chili.

Mod de preparare: Se spala rosiile, se golesc de miez, se sareaza putin si se lasa sa se scurga, cu gura in jos. Se spala ciupercile in mai multe ape, se tatie felii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun sa scada, pe foc mic, cu o lingura cu unt, sare, piper macinat si verdeata tocata. Se ia cratita de pe foc, cand s-a racit bine, se amesteca cu galbenusul crud. Cu compozitia rezultata se umplu rosiile, care se asaza intr-o forma bine unsa cu unt. Se acopera cu smantana si se lasa, in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, aproximativ o jumatate de ora. Printre ele se pune miezul scobit. Se pun pe platoul de servire, iar in sosul din tava se mai adauga piper, dupa gust. Se poate adauga si putin praf de chili.
Se servesc calde, acoperite cu sosul de rosii si smantana.