Roşii umplute cu roşii
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 20 rosii mijlocii, 4 cepe de arpagic, 200 ml ulei de masline, 1 legatura de busuioc, zeama de la o lamaie, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile si se cojesc. La 12 dintre ele li se taie capacelul si apoi se scobesc usor cu o lingurita. Se da un praf de sare in interiorul lor si se lasa sa se scurga cu gura in jos, pe hartia absorbanta. Celelalte 8 rosii se taie cubulete, dupa ce s-au indepartat semintele (prin apasare). Se curata ceapa si se toaca marunt, iar frunzulitele de busuioc se taie fasii. Se pun rosiile taiate, ceapa si busuiocul intr-un castron, se toarna peste ele zeama de lamaie si uleiul, se adauga putina sare si se amesteca bine. Cu compozitia astfel preparata se umplu rosiile scobite, se pipereaza si se pun la loc capacelele.
Se orneaza cu frunzulite de busuioc si se servesc asa, proaspat pregatite, pe un strat de salata verde.
|