http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Ruladă cu caşcaval şi şuncă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g făină, 200 g unt, 250 ml smîntînă, 4 ouă, 500 g caşcaval, 500 g şuncă de pui sau porc, 5 cartofi, o linguriţă de oţet, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, sare, piper, salată verde, unt pentru tavă, legume de sezon.

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă făina cu o linguriţă de sare, praful de copt şi puţin piper.
Se adaugă un ou, smîntîna, oţetul şi untul aflat la tempera­tura camerei. Se amestecă totul, iar aluatul rezultat se înfăşoară cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 min. - 1 oră.
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie în cubuleţe. După ce s-au răcit se amestecă bine cu şunca tăiată în cubuleţe, două ouă, sare şi piper.
Se presară masa cu făină, se împarte aluatul în două bucăţi şi se întind două foi subţiri.
Pe o foaie se presară caşca­valul ras, sare şi piper. Se pune a doua foaie, se unge cu amestecul de cartofi şi şuncă, se rulează şi se aşează în tava unsă cu unt.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu spre iute.
Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată verde sau salată din legume de sezon.