Ruladă cu nucă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g nuci măcinate, 180 g zahăr, 30 g cacao, 50 ml rom, 1 ou, vanilie.
Crema: 150 g unt, 100 g zahăr pudra, 3 gălbenuşuri fierte, 1 gălbenuş crud, 100 g stafide, 1 plic cu zahăr vanilat.
Mod de preparare: Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate; cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca, apoi se scurg si se pun intr-un castron; se zdrobesc cu furculita cat sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga zaharul, galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se ia jumatate din compozitie sise pune pe o foaie de aluminiu presarata cu nuca macinata, i se da forma de dreptunghi (foaia nu trebuie sa depaseasca 2-3 mm). Apoi se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de aluminiu, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas.
Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.
|