Ruladă de carne cu sos de vin
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc, 300 g muşchi de porc afumat, 2 cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 500 g mere, 150 g unt, 300 ml vin alb demisec, sare, piper, cimbru, 300 g caşcaval.
Mod de preparare: Muşchiul de porc se crestează în aşa fel încît să rezulte o foaie groasă de un centimetru.
Se condimentează, se aşază pe o margine muşchiul de porc afumat tăiat în felii subţiri, se rulează şi se leagă cu o aţă de bucătărie.
Se condimentează, se aşează într-o tavă cu puţin unt tăiat în bucăţele, vinul alb şi două căni de apă. Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-60 de minute la foc mediu.
Morcovul şi cartofii se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe, respectiv în felii. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt, se pun ceapa tăiată în cuburi, morcovul şi cartofii.
Se condimentează şi se prăjesc pînă cînd devin aurii.
Merele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în felii, se prăjesc în restul de unt şi se amestecă bine cu cimbru. Se servesc alături de rulada de porc şi legumele prăjite.
Cînd rulada este gata, se pot pune deasupra felii de caşcaval pentru un gust şi mai bun.
|