http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Ruladă de caş cu creier

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g unt, 120 g făină, 1/2 litru lapte, 100 g caş ras, 4 ouă, 1 creier, pătrunjel verde, o ceapă, o lingură cu unt, 2 ouă, 2 linguri cu smântână.

Mod de preparare: Se pune într-o tigaie untul la foc. Se adaugă făina dizolvată în lapte rece, se bate bine şi se toarnă peste untul din cratiţă. Se amestecă mereu până obţinem o ciulama omogenă şi groasă. Se trage de pe foc, se lasă să se răcească puţin. Se amestecă cu caşul ras, ouăle bătute. Se adaugă creierul după ce-a fost fiert cu sare şi puţin oţet. Creierul fiert se taie cubuleţe, se amestecă cu ceapă călită în unt, cu smântână, pătrunjelul verde tocat şi ciulamaua. Se aşează compoziţia într-o tavă de chec unsă cu unt, tapetată cu pesmet, se presară cu caş ras şi se dă la cuptor pentru 10-20 minute.
Se serveşte cu salată de sezon şi legume sote (mazăre).