http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Ruladă de porc cu cremă de cartofi

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ceapă, 1 legătură zarzavat de supă, 1 bucată întreagă cotlet de porc fără os (cca 1 kg), sare, piper, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri pastă de tomate, 400 ml supă de legume (instant), 200 ml vin alb sec, 600 g cartofi, 3 roşii, 2 castraveciori muraţi, 1 legătură ceapă verde, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 200 g smântână.

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 175 grade C. Ceapa se curăţă, se taie cubuleţe. Zarzavatul de supă se curăţă, se spală şi se taie tot cubuleţe. Carnea se spală, se zvântă şi se condimentează cu sare şi piper. Se încing 1-2 linguri ulei în tavă. Carnea se rulează, se leagă cu sfoară şi se pune în tavă. Se lasă să se rumenească puţin, apoi se unge cu pasta de tomate. Se adaugă ceapa şi legumele şi se rumenesc şi ele puţin, apoi se toarnă supa şi vinul şi se lasă să se înăbuşe 50-60 de minute. Între timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie în cuburi mari şi se fierb în apă sărată cca 15-20 de minute. Se scurg, se zdrobesc şi se amestecă cu restul de ulei, roşiile şi castraveţii tăiate cubuleţe mici şi ceapa verde tăiată inele. Se condimentează cu sare şi piper şi, după gust, cu zeamă de lămâie. Se scoate friptura din tavă, iar sosul de legume se trece prin sită pentru a obţine un piure. Se adaugă smântâna şi se încălzeşte sosul 5 minute. Se scoate sfoara, se taie friptura felii şi se serveşte cu sosul de legume şi crema de cartofi.