Ruladă de porc cu grepfruit
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc, 2 ardei capia roşii, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 3 fire de mentă, 300 g ciuperci, 60 g unt, 200 g caşcaval, 3 fructe de grepfruit, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, 4 roşii, dovlecei.
Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în unt, se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate în felii. Se pun într-o strecurătoare, se presează puţin şi se lasă la răcit.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt.
Muşchiul de porc se spală, se şterge şi se taie obţinându-se o foaie potrivit de groasă.
Se condimentează, se presară ceapa şi ciupercile, se aşază caşcavalul tăiat în bastonaşe şi menta tocată.
Se rulează, se leagă cu aţă de bucătărie, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă feliile de ardei capia, feliile de grepfruit, usturoiul şi uleiul.
Se toarnă un pahar de apă, se introduce tava în cuptor şi se coace timp de 45-60 de minute la foc mediu.
Pe lîngă ardeii capia, se mai pot adăuga felii de roşii şi dovlecei.
|