http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Rulou cu fenicul şi carne

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 500 g carne de porc, 1 piept de pui, o bucată fenicul, 100 g mazăre, un morcov, 25 g stafide, 50 g măsline feliate, 3 ouă, pesmet, sare, piper, ulei, suc de lămâie, muştar, smântână.

Mod de preparare: Carnea de porc şi cea de pui se spală şi se dă prin maşina de tocat împreună cu feniculul. Se adaugă mazărea fiartă, măslinele şi stafidele. Se pun 2 ouă, morcovul fiert tăiat în cubuleţe, sarea, piperul şi se amestecă.

Foetajul se întinde cu un sucitor până când devine o foaie subţire, se taie dreptunghiuri şi se aşează compoziţie. Se rulează, se trec prin ou bătut şi apoi prin pesmet.

Se prăjesc în ulei încins, având grijă să nu se ardă pesmetul, căci devine amar. Se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces.

Separat, se amestecă într-un castron o lingură de suc de lămâie, o lingură de muştar, o lingură de smântână, o lingură de ulei, sare şi piper, se amestecă şi se serveşte alături de rulourile calde.

La sosul de muştar se mai pot adăuga roşii tăiate în cubuleţe sau seminţe de susan prăjite.