http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Rulouri de carne cu spanac

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg carne de porc fara os si grasime, 1 kg spanac verde sau un borcan cu spanac conservat, o ceapa, 2-3 lingurite mustar cu hrean, sare, piper, cimbru, ulei.

Mod de preparare: Carnea se pregateste ca pentru snitele: se taie felii, se bate cu ciocanul special, se sareaza si se unge pe o parte cu mustar. Se lasa la rece 15-20 min., timp in care se pregateste umplutura: spanacul, daca este crud, se fierbe in putina apa, apoi se paseaza. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si se adauga in pireul de spanac. Se condimenteaza dupa gust. Pe fiecare felie de carne se adauga citeva linguri de spanac - in functie de marimea bucatii de carne - la un capat. Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Rulourile se aseaza pe o tava unsa, apoi se lasa in cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Din cind in cind, in timpul coacerii, se stropesc cu ulei.