http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Rulouri de omletă gratinate

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g branza de vaci, 800 g spanac, sare, 70 g unt, 20 g faina, 1/4 l lapte, piper, sare, un catel de usturoi, 1/2 legatura cimbru, 2 galbenusuri, 8 oua intregi, 4 linguri amidon, 160 g sunca de Praga, 40 g unt, 80 g cascaval ras, putin unt pentru uns forma.

Mod de preparare: Se lasa branza sa se scurga. Spanacul, curatat si spalat, se opareste cu apa clocotita, se baga sub un jet de apa rece, se stoarce si se taie (mai mare).
Intr-o craticioara se pun 30 g de unt sa se topeasca, se adauga faina, se rumeneste putin si se stinge cu lapte, amestecand intruna. Sosul se fierbe incet, circa 10 minute, si se pune deoparte.
Se spala cimbrul, se zvanta si se aleg frunzulitele. Se amesteca branza de vaci, galbenusurile, cimbrul si usturoiul zdrobit, se sareaza, se pipereaza, apoi se incorporeaza spanacul.
60 g de sunca se taie fasii. Se bat ouale cu amidonul, se condimenteaza si 1/4 din cantitate se prajeste in 10 g de unt incins.
Se unge o farfurie cu putin unt, se rastoarna omleta pe farfurie, se pune peste ea o felie intreaga de sunca si se tine la cald. La fel se procedeaza si cu celelalte omlete. Cand sunt toate gata, se intinde peste fiecare un strat de branza, se ruleaza si se aseaza intr-o forma unsa. Deasupra se toarna sosul si se presara fasiile de sunca si telemeaua faramitata. Se baga la cuptorul incins si se rumenesc circa 10 minute, la 170 grade C.