Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi fierti, sare, nucsoara, 40 g ulei, 2 mere (circa 350 g), 500 g varza acra tocata, 4 felii de sunca (circa 280 g), 4 felii subtiri de cascaval (circa 100 g).
Mod de preparare: Se curata cartofii fierti in coaja, se dau pe razatoarea mare si se adauga sare si nucsoara. Intr-o tigaie se incing 30 g de ulei si se prajesc cartofii, intorcandu-i mereu. Apoi se aduna (ca o omleta), se lasa sa se rumeneasca bine si se rastoarna pe un platou termorezistent. In uleiul ramas se calesc merele curatate si taiate bucati, apoi varza acra, care se mai dunstuieste si ea (impreuna cu merele) inca vreo 5 minute. Compozitia de mere si varza se imparte in patru, se intinde pe feliile de sunca,dupa care acestea se ruleaza. Rulourile se asaza peste cartofii prajiti si pe fiecare rulou se pune cate-o felie de cascaval. Se baga la cuptor si se lasa sa se rumeneasca circa 10 minute la foc iute (200 grade C).
|