Sacul lui Moş Crăciun
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 mere, 4 portocale, 4 morcovi, 10 roşii mai mari, 4 gogonele, 100 g boabe de porumb fiert, o ceapă, mărar, rozmarin, o salată verde, 200 g măsline.
Mod de preparare: Se curăţă legumele, cu excepţia roşiilor, şi se pun la fiert. Din aceste ingrediente se prepară un piure în care amestecăm măslinele, gogonelele şi 4 roşii tăiate în cubuleţe, porumbul şi verdeaţa. În final se adaugă merele rase şi portocalele tăiate mărunt. Se asezonează cu mărar şi rozmarin pentru a uşura digestia. Fiecare porţie din această salată se aşază pe o frunză de salată verde, iar deasupra se pun feliuţe de roşii tăiate peştişor, încât să semene cu sacul lui Moş Crăciun.
|