Salată Bucureşti
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi, sare, 1 linguriţă chimen, 1 foaie de dafin, 1 ceapă, 1 lingură zahăr, 1/4 l supă de legume (instant), piper, 3-4 linguri oţet de mere, 75 ml ulei de floarea-soarelui, 250 g castraveţi muraţi, 150 g bacon sau kaizer (opţional), 150 g ardei gras roşu, 150 g ardei gras verde sau galben, 1 legătură ridichi, 1/2 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Cartofii spălaţi se fierb în apă cu sare, împreună cu chimenul şi foaia de dafin. Se scurg, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Între timp, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se amestecă cu zahărul, supa, piperul, oţetul şi uleiul, până se topeşte zahărul. Cartofii şi castraveţii se taie cubuleţe, se pun în marinată, se ţin circa 3 ore, apoi se scurg. Dacă nu se ţine post, se taie baconul sau kaizerul în cubuleţe şi se prăjeşte câteva minute într-o tigaie de teflon. Se amestecă apoi cu cartofii, se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi ridichile tăiate rondele.
Se presară salata cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
|