http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată Dijon
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: O capatana salata verde, 50 g seminte de migdale, 200 g broccoli, 50 g masline verzi impanate, 150 g mustar Dijon, 200 g iaurt, 10 g boia de ardei dulce, 50 g ceapa uscata, 10 g sare, 3 g piper.

Mod de preparare: Broccoli se taie buchetele si se da un clocot in apa cu sare, salata verde se spala foaie cu foaie an apa rece, se rumenesc usor semintele de migdale intr-o tigaie din teflon, apoi se lasa la racit in timp ce taiem ceapa la un feliator in forma de inele, luam iaurtul si intr-un vas adaugam 2 linguri de mustar dijon, sarea, piperul, boia de ardei se amesteca pana se obtine un dresing omogen. Pe o farfurie intinsa se aranjeaza salata verde, iar peste salata se aseaza buchetelele de broccoli, maslinele verzi, semintele de migdale, se adauga sosul dresing, iar peste se orneaza cu inele de ceapa.
Se setrveste ca aperitiv sau fel principal cu piine prajita.