Salată Margarita
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 450 g macaroane scurte (penne), 18 rosii-cireasa (sau 9 mai maricele), 12 file-uri de ansoa in ulei, o bula Mozzarella taiata cubulete, 3 linguri capere, 2 linguri maghiran, 6 linguri ulei de masline, 2 linguri otet normal, 1 lingura otet balsamic, sare, piper alb proaspat macinat.
Mod de preparare: Sosul: amestecati sarea, piperul, cele doua feluri de otet si uleiul, bateti-le bine cu furculita si puneti sosul astfel obtinut deoparte.
Fierbeti macaroanele in apa multa, cu sare, circa 10-12 minute, avand grija sa fie fierte bine, nu „al dente” (la salate se folosesc pastele bine fierte), lasati-le sa se scurga, varsati-le intr-un castron, amestecati-le imediat cu sosul preparat anterior si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, opariti rosiile, decojiti-le si adaugati-le la macaroanele cu sos, impreuna cu file-urile de ansoa bine scurse, cu caperele si cu cubuletele de mozzarella (daca rosiile sunt mai mari, taiati-le feliute subtiri). Presarati deasupra maghiranul, amestecati usor si serviti salata imediat.
Daca vreti s-o serviti mai tarziu, tineti-o la rece, dar scoateti-o din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de-a o pune pe masa.
Pentru ca pastele sa nu se lipeasca, amestecati-le intotdeauna cu sos (vinegreta, de rosii, cu iaurt etc.) inainte de-a se raci.
|