http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată Waldorf (III)
Reţetă tradiţională din SUA
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 mere rosii mijlocii, 2 tulpini de telina taiate rondele, 1/4 ceasca miez de nuca sfaramat, 1/4 ceasca maioneza, 3 linguri sos vinegreta, 1 lingura smantana acrisoara.

Mod de preparare: Se taie merele in patru, se inlatura partea lemnoasa si apoi se taie, din nou, in bucati de 2 cm. Se pun intr-un castron si se amesteca cu telina si miezul de nuca. Intr-un alt castron, se amesteca maioneza cu sosul vinegreta si cu smantana. Se toarna sosul astfel preparat peste salata si se amesteca pana ce s-a incorporat. Se serveste imediat intr-un castron “tapetat” cu frunze de salata verde.
Pentru 1/2 ceasca de sos vinegreta se amesteca bine 4 linguri de ulei de masline cu 3 linguri de otet alb, o lingurita de mustar, sare si piper negru macinat.