http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată boeuf

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g carne de vită, 500 g cartofi, 125 g patrunjel, 125 g ţelina, 200 g morcovi, 125 g mazare fiarta (conserva), 50 g verdeata, 300 g sos maioneza, 100 g castraveti acri, 1 g piper, 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii, 2 oua fierte.

Mod de preparare: Carnea se curata si se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curata si se spala. Cartofii se fierb în apă cu sare (in coajă), ouăle se curata de coaja si se taie felii. Castraveţii se curăţă de seminte si se taie cuburi, se scurg de zeama, verdeaţa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. In timpul fierberii, supa se spumeaza, iar la jumatatea fierberii se adauga zarzavaturile intregi. Dupa fierbere si racire, carnea, zarzavaturile si cartofii (curatati de coaja) se taie cuburi. Legumele taiate cuburi si carnea se amesteca cu sosul maioneza la care se adauga piperul, sarea si verdeata. Se amesteca componentele bine, apoi se monteaza pe un platou sau in portii pe farfurii de servit, dindu-le o forma cu paleta. Se decoreaza cu roşii si felii de oua.