http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată caldă de varză

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 varza alba (circa 1 kg), 80 g ceapa, 100 g bacon, 8 linguri ulei, 1 lingura boia dulce, 5 linguri otet, sare, piper, chimen pisat, 1 legatura ridichi, 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata varza (se indeparteaza foile exterioare), se taie mai intai in patru, se scoate cotorul si apoi se taie fideluta. Ceapa curatata se taie marunt, iar baconul - cubulete. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste ceapa impreuna cu slaninuta. Se presara boiaua, se lasa putin sa se dunstuiasca, se stinge cu 3 linguri de otet si se condimenteaza cu sare, piper si chimen. Se adauga varza, se acopera cu 100 ml apa si se lasa sa fiarba incet - cu capac - circa 5 minute. Se toarna restul de ulei si de otet, se incorporeaza ridichile taiate in patru si coditele de ceapa verde taiate rondele, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste calda, langa friptura de porc.