http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată cu brânză labaneh
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g fasole verde, 250 g fasole neagră conservată, 100 g fasole albă conservată, 1 praz, o gulie, 250 g roşii cherry, doi castraveţi, 200 g muguri de soia, 200 g brânză labaneh, doi ardei capia, un ardei gras, ulei, o lămâie, parmezan.

Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă de codiţe şi se fierbe timp de 10 min. în apă fierbinte în care am adăugat o linguriţă de sare. Se scoate din apă, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Gulia se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri sau cubuleţe. Ardeii capia şi ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie rondele, iar roşiile cherry se taie în jumătăţi.

Fasolea albă şi fasolea neagră se scot din conservă, se scurg de apă şi se pun într-un vas împreună cu restul de legume tocate.

Se adaugă mugurii de soia, parmezanul tăiat felii, sarea, piperul, uleiul de măsline şi sucul de lămâie.

Se amestecă totul, se adaugă brânza labaneh şi se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 min.

Se mai poate adăuga busuioc sau mărar tocat.