Salată cu brânză şi nuci (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g brânză feta, 1 salată verde, compot de cireşe, 100 g nucă, 1 fir de praz, busuioc, usturoi, 300 ml vin alb, oţet, 100 g unt, 1 ou, 1 lingură de muştar, 1 linguriţă de muştar cu seminţe, o ceapă roşie, sare, piper, pâine neagră.
Mod de preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe se pun într-un bol înalt. Se adaugă ceapa roşie, vinul alb, doi căţei de usturoi, o linguriţă de oţet, sare şi piper.
Se mixează totul cu un blender, se adaugă untul topit şi răcit, iar sosul obţinut se pune într-un castron de pastic sau porţelan.
Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece cel puţin 30 min.
Salata se spală, se scurge de apă şi se rupe în fâşii mai mici. Se pune într-un castron împreună cu miezurile de nucă întregi sau tăiate în bucăţi mai mici şi prazul tăiat în rondele subţiri.
Se adaugă brînza feta tăiată în cuburi, busuiocul tocat, cireşele fără sâmburi, se presară cu piper şi se amestecă.
Se serveşte stropită cu sos de muştar, alături de felii de pâine neagră.
Sosul se consumă în maximum 24 de ore, deoarece se oxidează şi nu mai este comestibil.
|