http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată cu fasole şi năut
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Năut, fasole albă boabe, fasole roşie boabe, o ceapă albă, ciuperci champignon, ghebe murate, 50 ml ulei de măsline, 100 g măsline fără sîmburi, un morcov, o limetă, busuioc uscat, oţet balsamic, sare, piper, salată verde, sos de maioneză.

Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se taie în cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
O conservă de ciuperci cham­pig­nons se taie în felii subţiri sau în cubuleţe.
Într-un castron se pun ciupercile tocate şi ceapa, ghebele dintr-o conservă scurse de lichid şi tăiate în bucăţele, conservele de fasole boabe roşie şi albă.
Se adaugă boabele de năut dintr-o conservă scurse de apă, cubuleţele de morcov şi măslinele fără sîmburi, feliate.
Într-un castronel se pune uleiul de măsline, o lingură de oţet, su­cul de limetă şi o lingură de busuioc uscat. Se presară sare şi piper şi se toarnă peste legumele din vas.
Se amestecă totul, se aco­peră cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute sau se poate servi imediat, cu salată verde ruptă în fîşii.
Se poate servi cu sos de maionează.