http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată cu fructe de mare, paste şi spanac
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g amestec de salată, 200 g spanac verde, 300 g fructe de mare, 150 g paste ineluş, 200 g surimi, 250 ml vin alb, sos de soia, sucul de la o jumătate de lămâie, ulei de măsline, sare, piper, rozmarin, busuioc verde.

Mod de preparare: Fructele de mare se decongelează şi se pun la fiert împreună cu vinul alb, apa, sarea, piperul şi crenguţa de rozmarin. Se scot, se pun într-o strecurătoare, apoi se ţin la cald.

Amestecul de salată se spală şi se pune într-un castron. Spanacul se curăţă, se spală şi se pune peste verdeaţa din castron.

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun în castron. Se adaugă o lingură de sos de soia, sucul de lămâie, două linguri de ulei de măsline, piperul şi se amestecă.

Bastonaşele de surimi se opăresc 5 min. în apă fierbinte, se scurg şi se taie în bucăţele. Se adaugă la salată, se presară busuiocul verde tocat mărunt şi se amestecă bine, cu grijă ca să nu se sfărâme bucăţile de surimi.

Se serveşte imediat sau se poate lăsa la rece pentru 15 min.

La salată se mai pot adăuga nuci caju.