http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată cu macrouri marinate
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 macrouri de 250 g fiecare, sare grunjoasă.
Pentru salată: 1 salată creaţă, 2 roşii, 1 ardei gras, 1 lămîie, 5 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămîie, 1/2 linguriţă muştar, sare, piper.
Pentru marinată: 3 fire de pătrunjel, 60 ml oţet, 60 ml ulei de măsline, 1/2 linguriţă boabe de piper, 1 linguriţă boabe de coriandru.

Mod de preparare: Curăţaţi macrourile, spălaţi-le, zvîntaţi-le şi aşezaţi-le pe o tavă. Săraţi-le (cu sare grunjoasă) şi presăraţi peste ele frunze de pătrunjel.
Puneţi să fiarbă, într-o crăticioară, 120 ml de apă, oţetul şi 60 ml de ulei de măsline, împreună cu boabele de piper şi de coriandru.
Turnaţi marinata fierbinte peste macrouri, înveliţi tava în folie de aluminiu, lăsaţi să se răcească macrourile şi daţi-le 2 ore la frigider.
Între timp, spălaţi şi zvîntaţi salata, curăţaţi roşiile şi ardeiul, tăiaţi-le cubuleţe, amestecaţi-le pe toate şi puneţi-le deoparte, la rece.
Tăiaţi lămîia felii şi pe urmă triunghiuri.
Preparaţi sosul vinegretă: amestecaţi muştarul cu zeama de lămîie, încorporaţi uleiul de măsline şi gustaţi de sare şi piper.
În ultimul moment, asezonaţi salata şi puneţi-o pe un platou. Aşezaţi deasupra macrourile scurse şi presăraţi triunghiurile de lămîie.
Serviţi-le imediat, cu pîine de secară unsă cu unt.