Salată cu peşte afumat şi praz
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g peste afumat (de preferinta batog), 1 fir de praz, 50 g masline, 2 cartofi, 1 1/2 lamaie, 3 linguri ulei (de preferat cel de masline), condimente dupa gust.
Mod de preparare: Se spela cartofii si se fierb in coaja in apa usor sarata, apoi se scot si se las la racit, Se curata si se taie cubulete sau felii cu cutitul grilat. Se taie rondele prazul, curatat si spalat in prealabil. Se indeparteaza eventualele oase sau pielite de la peste si se taie cubulete sau felioare subtiri. Se pun intr-un castron pestele, prazul, cartofii si maslinele intregi, se condimenteza, se toarna uleiul si zeama de la 1 lamaie si se amesteca usor.
Se aseaza salata intr-un vas si se decoreaza cu feliile de la 1/2 lamaie.
|