Salată cu peşte şi maioneză
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb, 1 ceapă albă, 1 morcov, 1 borcan de ciuperci marinate, 2 castraveţi muraţi, 2 ouă, 250 ml ulei, 1 lămîie, 1 frunză de dafin, 1/2 linguriţă de boabe de muştar, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de zece minute în apă cu puţină sare, frunza de dafin şi boabele de muştar. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe un platou. Cînd s-au răcit puţin, se curăţă de oase, fără să se rupă.
Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubuleţe.
Se amestecă bine cu ciupercile fierte separat, tăiate în bucăţi mai mici şi ceapa tăiată peştişori.
Separat, se face o maioneză dintr-un gălbenuş crud şi unul fiert, ulei, sare, piper şi suc de lămîie. Se amestecă bine cu castraveţii muraţi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici şi storşi bine.
Se adaugă verdeaţă tocată, se amestecă şi sosul obţinut se toarnă peste peşte şi amestecul de legume.
Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.
|