http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată cu piept de pasăre şi varză acră
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 piepti de pui (cruzi), 250 g varza murata taiata fideluta, 1 mar, 1 lamaie, 1 sfecla rosie fiarta, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 20 g unt, 1 lingura ulei, 2 lingurite seminte de chimen, sare, piper.

Mod de preparare: Stoarceti bine varza taiata intre palme. Curatati marul, taiati-l mai intai in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati-l apoi lamele subtiri. Stropiti lamelele cu zeama de lamaie, curatati sfecla si taiati-o cubulete.
Puneti intr-o cratita uleiul si 10 g de unt si prajiti 7-8 minute pieptii de pui, lasandu-i sa se rumeneasca pe ambele parti. Asezonati-i cu sare, piper si chimen, luati-i de pe foc, lasati-i sa se odihneasca 10 minute si taiati-i fasii. Spalati coditele de ceapa verde si taiati-le rondele fine.
Spalati si stergeti cratita in care ati prajit carnea de pui si puneti-o pe foc cu untul ramas. Adaugati varza si lasati-o sa se caleasca putin, amestecand intruna, si puneti-o pe farfurii. Asezati peste varza carnea de pui, cubuletele de sfecla si lamelele de mar, presarati deasupra rondelele de ceapa verde si - eventual - putin piper si serviti salata imediat.