http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată cu sos de pătrunjel
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru salata: 1 salata verde creata, 250 g rosii mici, 250 g branza telemea rasa.
Pentru sos: 2 legaturi patrunjel verde, 60 g cascaval, 50 g alune macinate, 2 catei de usturoi, 2 lingurite zeama de lamaie, 225 ml ulei de masline, sare.

Mod de preparare: Sosul - Se spala patrunjelul, se scutura de apa, se toaca marunt si se amesteca cu cascavalul ras si alunele macinate. Se adauga usturoiul curatat si ras, apoi 200 ml de ulei, zeama de lamaie si sare (dupa gust) si se amesteca bine.
Salata: Salata verde se alege, se spala, se lasa putin sa se scurga si se rupe bucati. Rosiile spalate se taie in patru, iar telemeaua - cubulete.
Se pun toate intr-un castron, se iau 4 linguri din sosul preparat, se amesteca cu restul de ulei si se toarna peste salata. Sosul ramas se poate servi cu taietei sau macaroane. Se pastreaza bine circa doua saptamani la frigider, intr-un borcan cu capac.