Salată cu surimi
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g surimi, 200 g orez, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 100 g boabe de porumb din conservă, 200 g mazăre, un morcov, 50 g ghimbir murat, sare, piper, unt, mărar, o jumătate de lămâie, ulei de măsline.
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul se taie felii subţiri, iar morcovul se taie în rondele.
Mazărea se fierbe în apă fierbinte cu sare. Se strecoară. Se topeşte untul într-o cratiţă şi, când a început să fiarbă, se pune ceapa, morcovul şi usturoiul.
Se călesc până când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă orezul şi se căleşte trei minute, amestecând încontinuu. Se toarnă apoi apă cât să-l depăşească însă cu două degete, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se adaugă boabele de porumb scurse de apă şi mazărea. Se amestecă şi se mai fierbe încă 15 minute.
Se opreşte focul, se acoperă cratiţa cu un capac pentru cinci minute. Bastonaşele de surimi se opăresc, se scurg şi se taie în cuburi.
Se pun într-un castronel, împreună cu ghimbirul, două linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, sarea şi piperul.
Se servesc calde sau reci, presărate cu verdeaţă tocată.
|