http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 ouă de prepeliţă, bastonaşe de surimi, 250 g pui de caracatiţă, 200 g scoici, 200 g crevete decorticate, doi castraveţi verzi, o salată verde, 400 g conopidă, mărar, o lămâie, boabe de muştar, o frunză de dafin, sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare: Se pune apă la fiert într-o oală şi se introduc scoicile, crevetele şi puii de caracatiţă. Se adaugă o lingură de sare, o linguriţă de boabe de muştar şi frunza de dafin.
Se lasă la fiert 15-20 de minute la foc mediu, apoi se pun într-o strecurătoare. Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe într-o oală cu apă fierbinte cu un praf de sare. Se scoate din apă şi se lasă să se răcească.
Ouăle de prepeliţă se fierb, apoi se curăţă. Bastonaşele de surimi se opăresc timp de cinci minute în apă fierbinte, apoi se scurg şi se taie în bucăţele.
Salata verde se spală, se curăţă de cotoare şi se rupe fâşii. Castraveţii verzi se spală şi se taie în felii subţiri. Într-un vas mai mare se pun frunzele de salată, conopida, feliile de castraveţi şi bucăţile de surimi.
Se adaugă ouăle tăiate în jumătăţi, scoicile, caracatiţele şi crevetele. Se asezonează cu suc de lămâie şi ulei de măsline, se adaugă sarea şi piperul după gust.
Se serveşte rece, presărată cu mărar tocat.