Salată de ardei umpluţi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 ardei grasi potriviti ca marime, 2 cartofi fierti, o lingura mazare fiarta, 1 morcov crud, 4-5 ridichi de luna, 1/4 varza cruda, un castravete acru, marar verde tocat, un ou, zeama de lamiie, 50 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Ardeii se spala si se taie in jumatate pe lungime, li se scot cotorul si semintele. Din cartofii fierti taiati cubulete, mazare, morcovul si varza date pe razatoare se face un amestec la care se adauga castravetele taiat cubulete, mararul tocat fin. Din ou, zeama de lamiie si ulei se face o maioneza care se amesteca cu legumele. Se pune sare, piper si se umplu jumatatile de ardei.
Se decoreaza cu rondele de ridiche de luna.
|