http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de brânză şi avocado
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii de paine fara coaja, 10 g boia, 40 ml ulei de masline, 1 capatana de usturoi pisat, 100 g laptuci (miez), 2 avocado, 40 ml suc de lamaie, 1 dovlocel taiat betisoare, 150 g branza Feta (taiata cuburi), 40 g cascaval ras, 40 ml ulei de masline (ca dressing), sare, piper.

Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati painea cuburi si amestecati cu boiaua, cu uleiul de masline si cu usturoiul. Intindeti pe o tava hartie de copt si puneti amestecul de paine. Lasati la cuptor 7-8 minute pana obtineti crutoane crocante. Rupeti salata bucati mari. Curatati de coaja si feliati avocado. Amestecati-l cu sucul de lamaie si piper negru. Amestecati salata cu dovlecelul, branza Feta si crutoanele. Puneti totul intr-un bol mare pentru salata impreuna cu feliile de avocado si cascavalul ras. Stropiti cu uleiul de masline.