http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de caracatiţă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: O ceapa tocata, un catel de usturoi tocat, un praf de sare, un pahar vin alb, 1/2 cana apa, 1 kg caracatita.
Pentru sos: 2 lingurite ceapa verde tocata, 2 catei de usturoi tocati, 1/2 pahar ulei de masline virgin, 1/2 pahar suc de lamiie proaspat, sare, piper.

Mod de preparare: Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul intr-un vas. Se lasa sa fiarba dupa care se da focul mic. Se pun bucatile de caracatita. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc o ora. Intre timp, se prepara un sos din: ceapa verde, 2 catei de usturoi, uleiul de masline, sucul de lamiie, sare si piper dupa gust. Se scurge caracatita si se raceste usor. Se acopera cu sosul si se lasa la marinat 15 minute, dupa care se serveste.