Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 cartofi medii, 8 castraveciori murati (sau gogonele), 2 oua si 250 ml ulei pt. maioneza, 2 linguri mustar iute, sare, piper, optional 100 g soia granule, cateva masline si gogosari murati pentru ornat.
Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Cit timp fierb cartofii, se prepara maioneza din doua galbenusuri de ou frecate cu uleiul, o lingura de mustar (ca sa nu se taie), sare. Daca la un moment dat maioneza devine prea groasa se dilueaza cu doua linguri de zeama de lamaie. Soia (ingredient optional) se fierbe citeva minute in apa cu condimente, se scurge bine si se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii, se taie cubulete, se lasa sa se raceasca. Se taie castraveciorii sau gogonelele in cubulete mici, se scurg de zeama pe care o lasa. Se pun toate ingredientele intr-un castron impreuna cu restul de mustar, se aduga sare si piper si se da la rece.
Se serveste in boluri ornate cu masline si fisii subtiri de gogosari murati.
|