Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfărîmicioşi de mărime egală, 1 morcov, 1 ţelină mică, 1 fir de praz, 1 lingură zahăr, 400 ml zeamă concentrată de carne de pasăre (Knorr+apă) fierbinte, sare, piper, 4 linguri oţet balsamic, 3 linguri ulei, 2 legături ceapă verde (codiţele).
Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb circa 15-20 de minute. Se scurg, se lasă puţin să se răcească, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească complet.
Se curăţă morcovul, ţelina şi prazul şi se taie mărunt. Morcovul şi ţelina se fierb împreună cu zahărul circa 3 minute în zeamă concentrată fierbinte, după care se adaugă şi prazul.
Cartofii tăiaţi felii se pun într-un castron, se sărează şi se piperează. Se toarnă peste ei zeama fierbinte cu cubuleţele de zarzavat şi se lasă 30 de minute să se pătrundă. Se adaugă oţetul, uleiul şi codiţele de ceapă verde tăiate rondele, se mai gustă o dată de sare şi piper şi se servesc călduţi.
|