Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g cartofi, 200 g crenvusti sau polonezi, 1 ceapa mare rosie, 1 ou fiert tare, 1 legatura de patrunjel.
Pentru sosul aioli: 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.
Mod de preparare: Sosul: se curata cateii de usturoi si se dau pe razatoarea mica. Se fierbe cartoful, se cojeste si se da si el pe razatoarea mica, cat este inca fierbinte. Se adauga galbenusurile, sarea, piperul si sucul de lamaie. Se amesteca bine, adaugand putin cate putin untdelemnul, ca la maioneza.
Salata: se fierb cartofii in coaja si se curata cat sunt inca fierbinti, apoi se taie felii. Se fierb crenvurstii sau polonezii si se taie bucati (1 cm). Se curata ceapa rosie si se taie ineluse subtiri. Se amesteca toate ingredientele cu sosul aioli.
Se presara patrunjelul tocat si oul taiat bucatele.
|