Salată de cartofi cu fasole boabe
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 cartofi, 4 linguri pline cu virf de fasole boabe fiarta, 2 cepe, 4 linguri ulei, 2 linguri otet, 1 lingura tarhon tocat, sare.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se pun la fiert in apa clocotita si cind sint gata, se curata fierbinti de coaja, se taie in forma de cuburi si se stropesc calzi cu ulei. Se taie ceapa felii subtiri si se sareaza bine pentru a se muia. Cind s-au racit cartofii, se amesteca bine cu ceapa care s-a muiat suficient, cu 4 linguri pline cu virf de fasole boabe fiarta pentru alta mincare, cu otetul si tarhonul tocat marunt. Se gusta pentru a se potrivi de
sare sau otet.
Se serveste dupa cel putin o jumatate de ora de la preparare.
|