Salată de cartofi cu fileuri de hering murat
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g cartofi, 300 g ciuperci, 2 cepe, 100 g mazăre, 500 g fileuri de hering murat, sare, piper, cimbru, ulei de floarea-soarelui, 1 lămâie.
Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare şi o lingură de ulei. Se scurg de apă, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţi mai mari.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă cepele şi se prăjesc până când devin aurii. Mazărea se fierbe, se scurge de apă şi se pune peste cartofi.
Fileurile de peşte se curăţă de oase, se taie în bucăţi mai mici şi se aşază peste legumele din vas.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se călesc în ulei încins, se scurg de ulei şi se pun lângă celelalte legume.
Se condimentează, se toarnă trei linguri de ulei, sucul de lămâie, cimbrul tocat şi se amestecă.
Salata se poate amesteca şi cu 250 ml maioneză, dar se ţine la rece 30 min. înainte de servire.
|