http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de cartofi cu midii
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 500 g midii, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roşu, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 1 frunză de dafin, 1 crenguţă de cimbru, 1 lămîie, ulei de măsline, sare, piper, roşii.

Mod de preparare: Într-o oală se pun vinul, un litru de apă, frunza de dafin, sarea, piperul şi o crenguţă de cimbru. Cînd a început să clocotească, se adaugă midiile decongelate scurse de apă şi se fierb timp de 15 minute.
Cepele, ardeii şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă le­gumele tăiate şi se călesc timp de cinci minute.
Se pun midiile scurse de apă, sarea, piperul şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă pînă cînd scade lichidul şi devine ca un sos.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se taie în cubuleţe şi se aşază pe un platou.
Se toarnă deasupra amestecul din cratiţă, sucul de lămîie, se presară cimbru tocat şi se serveşte imediat.
Pentru un sos şi mai gustos, se pot adăuga roşii date pe răzătoare.