http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu ouă"

Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 cartofi fierţi, 4 ouă fierte, 1 legătură de pătrunjel tăiat.
Sosul de muştar: 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingură vin alb, 1 lingură oţet de tarhon, 2 linguriţe muştar Dijon, 2 linguri ceapă verde tocată.

Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă timp de o jumătate de oră. Lăsaţi-i apoi la răcit şi decojiţi-i, apoi tăiaţi-i în cubuleţe mari. După ce se fierb bine, ouăle sunt tăiate în sferturi şi presărate printre cubuleţele de cartofi. Pătrunjelul se pune pe deasupra.

Pentru sos, se amestecă ingredientele pînă se obţine o cremă, apoi se toarnă sosul peste salată. Este indicat să fie servit la temperatura camerei.