http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de cicoare de vară
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 2 salate cicoare de vară, o legătură mărar, 2-3 fire ceapă verde, un ou răscopt, 6-8 ridichi de lună, 100 ml untdelemn, suc de lămâie sau oţet, sare.

Mod de preparare: Salata se desface de frunze şi se spală fiecare în parte. Se pun într-un castron, se adaugă ceapa tăiată în felii şi se sărează. După 10 minute se stoarce între mâini, se adaugă mărarul tăiat nu prea mărunt, sucul de lămâie sau oţetul, untdelemnul şi se amestecă bine. Se garniseşte cu oul fiert, curăţat şi tăiat în patru şi cu ridichile de lună, spălate şi cu coaja tăiată astfel încât să se dea aspectul unor petale de trandafir.