Salată de ciuperci champignon
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg ciuperci albe (champignon), 2-3 foi de dafin, sare, piper, untdelemn, suc de lămîie, 1 căţel de usturoi, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se pun 1,5 l apă la fiert, cu foile de dafin şi sarea. Între timp, se curăţă ciupercile de picioruşe, se spală şi, dacă sînt mari, se taie în două. Cînd fierbe apa, se bagă ciupercile şi se lasă să clocotească, pînă ce se înmoaie. Se strecoară şi se aşează într-un castron.
Separat, se amestecă untdelemnul cu sucul de lămîie, sarea, piperul şi usturoiul dat pe răzătoarea mică, pînă se obţine o emulsie. Se toarnă peste ciuperci (se poate lungi cu puţina apă în care au fiert ciupercile) cît sînt încă fierbinţi şi se lasă o oră să se pătrundă bine.
Cînd se servesc, se presară pe ele pătrunjel tocat.
|