http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g ciuperci, 4 cartofi, 150 g masline cu cimbru, 3 ardei capia, sare, piper, ulei de masline, otet de mere, cimbru.

Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert in apa fierbinte in care s-a adaugat putina sare. Ciupercile se curata de pielita, se spala, apoi se taie in felii subtiri si se calesc in putin ulei incins. Se scot din ulei si se asaza intr-o strecuratoare ca sa se elimine uleiul in exces.
Ardeii capia se curata de seminte, se spala, apoi se taie in felii subtiri. Se face o vinegreta din uleiul de masline, otetul de mere, sarea si piperul. Se taie cartofii cuburi sau felii, se adauga ciupercile, maslinele si feliile de ardei.
Se toarna deasupra vinegreta, se amesteca totul si se introduce la rece pentru 15 minute sau se poate servi imediat.
Se poate adauga si cimbru uscat.