http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g sunca sau muschi file afumat, 6 cepe mici, 4 linguri suc de lamaie, 600 g ciuperci, 4 fructe de avocado, 2 linguri de coriandru, 6 linguri otet de vin, 1 jumatate lingura de zahar, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata cu atentie ciupercile, se spala bine, se scurg de apa, apoi se taie in felii subtiri.
Peste ele se toarna suc de lamaie pentru a nu se oxida. Sunca se taie cubulete, iar ceapa se taie solzisori. Separat, se taie fructele de avocado in doua, pe lungime, se scot samburii si pulpa cu ajutorul unei lingurite.
Se marunteste pulpa fructelor si se pune intr-o salatiera, iar peste ea se adauga sunca taiata cubulete, ceapa si ciupercile scurse de zeama de lamaie.
Se adauga coriandrul. Separat, se amesteca bine otetul cu sare, zahar si 8 linguri de ulei, pana se obtine un sos onctuos.
Salata obtinuta se asaza in cojile de avocado, peste ea se toarna sosul preparat, se condimenteaza, dupa gust si se serveste imediat.
Sunca poate fi inlocuita cu branza mozzarella taiata cubulete.