Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime), 3 căţei de usturoi, 1 linguriţă vegeta, 1 linguriţă sare, maioneză.
Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung, se scoate partea cu sâmburi din mijloc cu o lingură, se taie bucăţi şi se pun la fiert pentru cca 15 min. într-o oală cu apă clocotită în care am pus şi o linguriţă cu vegeta. Se pun la scurs într-o sită.
După ce s-a scurs apa şi s-au răcit un picuţ, se pasează (prin sită), se adaugă căţeii de usturoi făcuţi mujdei (cu 1 linguriţă rasă de sare) şi se amestecă bine.
După ce s-a răcit de tot se adaugă maioneza (după gust), se omogenizează amestecul şi se dă la frigider pentru două-trei ore.
Merge foarte bine alături de chiftele (reci) şi roşii.
|