http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime), 3 căţei de usturoi, 1 linguriţă vegeta, 1 linguriţă sare, maioneză.

Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie în două pe lung, se scoate partea cu sâmburi din mijloc cu o lingură, se taie bucăţi şi se pun la fiert pentru cca 15 min. într-o oală cu apă clocotită în care am pus şi o linguriţă cu vegeta. Se pun la scurs într-o sită.

După ce s-a scurs apa şi s-au răcit un picuţ, se pasează (prin sită), se adaugă căţeii de usturoi făcuţi mujdei (cu 1 linguriţă rasă de sare) şi se amestecă bine.

După ce s-a răcit de tot se adaugă maioneza (după gust), se omogenizează amestecul şi se dă la frigider pentru două-trei ore.

Merge foarte bine alături de chiftele (reci) şi roşii.