Salată de fasole verde cu usturoi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg fasole verde, 5-6 căţei de usturoi, 1-2 linguri ulei, oţet, sare.
Mod de preparare: Fasolea curăţată la capete şi eventual de aţe (dacă are) se fierbe în apă fiartă cu sare. După circa 20 de minute, încearcă şi dacă fasolea se rupe uşor, înseamnă că e fiartă. Se scurge apa în care a fiert şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit se toarnă deasupra 1-2 linguri de ulei (depinde de cantitatea de fasole), puţin oţet sau zeamă de lămâie şi usturoiul pisat (5-6 căţei de usturoi se pisează, se adaugă după aceea puţină apă, puţină sare şi acest amestec se toarnă peste fasole). Se amestecă din nou toată fasolea.
|