Salată de gulii cu salată verde
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 gulii mari (circa 800 g), 1/2 capatana de salata verde (de preferat creata), 1 lamaie mica, 100 g smantana subtire, 1 lingurita ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Se spala guliile, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Frunzulitele proaspete si fragede se toaca marunt. Frunzele de salata spalate si zvantate se taie fasii subtiri. Lamaia se spala, se rade o parte din coaja (care se pune deoparte), dupa care se stoarce de zeama. Se pun toate ingredientele de mai sus intr-un castron, se adauga smantana si uleiul de masline, se amesteca bine si se gusta de sare si piper.
Atentie: guliile nu trebuie sa fie prea mari si nici depozitate multa vreme, altminteri au un gust pronuntat de varza.
|