Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g sfecla rosie fiarta, 1 castravate, 250 g telina, 1/2 legatura patrunjel verde, 400 g fileuri de heringi, 4 linguri otet aromat, 2 linguri vin dulce, 2 linguri vin alb sec, 6 linguri ulei, 1/2 lingurita mustar iute, zahar, sare, piper alb macinat.
Mod de preparare: Se curata castravetele, se taie in doua pe lung, se indeparteaza semintele si se taie cubulete. Se sareaza si se lasa sa se odihneasca 45 de minute. Telina, spalata, se fierbe 35 de minute - cu capac - in apa cu putin otet, sare si zahar, se curata de coaja si se taie cubulete. Sfecla fiarta se curata si se taie bucatele, la fel ca si fileurile de heringi, curatate si sterse cu hartie absorbanta. Patrunjelul verde se toaca marunt. Se amesteca cubuletele de castravete si patrunjelul cu telina, sfecla si heringii. Din restul ingredientelor se prepara sosul care se toarna peste salata si se amesteca bine.
Se acopera vasul si se tine la rece aproximativ 30 de minute.
|