Salată de măr verde cu brânză de capră
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 linguri oţet, 1/2 linguriţă muştar Dijon, 1 căţel mic de usturoi tocat, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper, 1/3 ceaşcă ulei de măsline, 1 lingură pătrunjel tăiat fin, 3 andive desfăcute în frunze, 1 mănunchi spanac spălat, 1 măr verde tăiat felii, 100 g brînză de capră, 1/4 ceaşcă nuci tăiate.
Mod de preparare: Puneţi într-un vas: oţetul, muştarul, usturoiul, sarea şi piperul, amestecaţi bine, apoi adăugaţi uleiul şi pătrunjelul şi amestecati din nou.
Pe patru farfurii, aranjaţi frunzele de andive şi puneţi spanacul în mijloc. Încălziţi grătarul şi puneţi deasupra feliile de măr, apoi tăiaţi brînza în felii mai mici şi puneţi-o peste bucăţile de măr. Lăsaţi grătarul pe foc timp de 5 minute, pînă cînd merele şi brînza vor căpăta o culoare aurie. Cu o spatulă, aşezaţi cu grijă bucăţile de măr cu brînză pe frunzele de andive. Presăraţi sosul şi nucile.
|