Salată de mazăre
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 450 g boabe de mazăre, 4 căţei de usturoi, 1/2 lămîie confiată în ulei, 4 linguri untdelemn, 1 lingură oţet, 2 prize de chimen măcinat, 1 priză boia, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i în două pe lung. Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi puneţi usturoiul să se prăjească încet, circa 5 minute, fără să devină maroniu. Turnaţi peste el 300 ml de apă, săraţi, piperaţi şi lăsaţi-l să dea în clocot.
Adăugaţi lămîia confiată tăiată bucăţi, chimenul, boiaua şi oţetul, încorporaţi mazărea şi lăsaţi să fiarbă încet. Serviţi-o calduţă.
Atenţie: pentru a confia lămîia, ştergeţi-o şi lăsaţi-o în ulei de măsline (s-o acopere) cel puţin 24 de ore.
|